I Klub Naturligvægt har du din personlige styrecentral med specielt udviklede navigationsredskaber, så du styrer vægten - og ikke omvendt.

Fx. Notesbogen til dine daglige noter om kost, motion, energi, humor og meget andet – som tydeligt viser hvordan dit spisemønster bliver påvirket. Og der er "uge-for-uge", så du har overblikket over hvad der virker for dig. Plus vaneskemet. Læs de andres vægthistorie og sammenligne med din egen. Måske du får nogle tips der?

Men – du skal være logget ind for at have den fornøjelse  

Allerede medlem? Log ind nu

Det har været en god og lærerig tid for mig i Klub Naturligvægt 

Først og fremmest har min vægt længe været stabiliseret omkring 60 kg, som jeg ønskede mig fra starten, og jeg er endda sikker på, at den nok skal forblive deromkring, for jeg har fået så meget føling med min krop og mine reelle behov, at jeg helt automatisk regulerer lidt ned, når jeg kan mærke, at jeg har spist lidt mere end "plejer" som fx her i sommerferien.

Det handler kun sekundært om mad

Jeg har haft flere gennembrud og øjenåbnere i forløbet, og de relaterer sig til mad, men i lige så høj grad til livet generelt.

Det måske hører mere under personlig udvikling end slankning, men det hele hænger jo også netop sammen.

Her er nogle af de (side)gevinster, jeg har fået via arbejdet med Klub Naturligvægt:

Jeg er i hvert fald blevet meget overbevist om, at det med at spise for meget for mig kun sekundært handler om mad, men primært handler om at få så meget ro på, at jeg bedre kan mærke mig selv, mine grænser og behov, og det er det, jeg har arbejdet mest med i Klub Naturligvægt.

Jeg fået indført mere alenetid, hvor jeg bare er til - i ro og fred, og hvor det er ok bare at stirre ud i luften eller fordybe mig i et bestemt spørgsmål (ofte fra Klub Naturligvægt).

Jeg har generelt også sovet mere end jeg gjorde førhen, for det har jeg brug for for at have overskud til de ting, jeg beslutter jeg mig for. I stedet for måske 6,5 time hver nat, sover jeg nu som regel 8 timer hver nat, og det hjælper på mange ting....

Og så har jeg i særdeleshed lært at give min krop, hvad den har lyst til, OG samtidigt har godt af, og det har virkelig været en slags åbenbaring, som gør det hele meget nemmere - og det gør mig helt sikkert også sundere, for jeg kan mærke øjeblikkeligt bare ved at tænke på fx butterdejskager, at det skal jeg bare holde mig fra, for jeg orker simpelthen ikke at fylde mig med noget, som giver mig decideret ”madtømmermænd". Der er også fedende ting, jeg ikke holder mig fra, men dem udvælger jeg så med fokus på optimal nydelse i både mund og mave.

Tankesæt som de naturligt slanke

Det at ændre tankesæt har helt klart krævet dedikeret tid/fokus på selve ”lektierne” i Klub Naturligvægt, som jeg har taget systematisk, og da begyndte der at ske noget.

Men selv om jeg nu har været igennem alle lektionerne, har jeg besluttet mig for at forblive i Klub Naturligvægt et års tid mere, både så jeg stadig har adgang til at kunne repetere udvalgte lektioner, men også for at kunne genlæse mine mange noter, som jeg har skrevet undervejs.

Både de direkte besvarelser af selve opgaverne, men også bare mine egne tanker, refleksioner og erfaringerne omkring emnet, og det er altså rigtig godt at have dem samlet og kunne læse dem nu og da og måske justere dem efterhånden, som jeg får nye erfaringer.

Et af de emner, som jeg løbende har lavet notater om, er de naturligt slanke, som jeg til stadighed observerer med stor interesse uden at de er klar over det.

At jeg efterhånden selv er kommet til at tænke som de naturligt slanke, gør mig ikke mindre interesseret. Der er jo mange myter om dem, som jeg har fået afkræftet, fx at de kan spise i en uendelighed. De har bare ofte så mange effektive og automatiserede måder at regulere deres madindtag på, at det i det store hele kommer til at passe med deres naturlige kaloriebehov.

En anden indstilling til mad

De naturligt slanke kan også komme til at tage et par kilo på, men sjældent mere, og som regel taber de dem ret hurtigt igen, da de efterfølgende bare regulerer det, da deres indstilling og tanker omkring mad ikke er så komplekse som tilfældet sandsynligvis er hos mange brugere af Slankestudiet - i hvert fald i starten af studiet.

Jeg vil i gerne anbefale Klub Naturligvægt til alle dem, som endnu ikke har et helt naturligt forhold til sin krops størrelse og indtaget af mad. Jeg vil især anbefale det til alle de, der ligesom jeg i årevis har arbejdet meget ihærdigt på at ignorere alle kroppens signaler, men som har indset, at accept af og respekt for kroppen er en langt mere farbar vej (og oven i købet langt mere behagelig).

Ønsker at I alle finder vejen - med masser af glæde og nydelse.

Liselotte

 

Allerede medlem? Log ind nu